KLKZ-Istog : ” Procesi zgjedhor në Istog po shkon mirë “

0

Mbarvajtja e zgjedhjeve parlamentare në nivel vendi, deri me tani ka shkuar për se mbari pa raportime për keqpërdorime.

Edhe në komunën e Istogut siç raportohët deri me tani nuk ka ndonjë incident eventual.

Në bisedë me Kryetarin i Komisionit zgjedhor lokal, Bashkim Ademaj diskutuam lidhur me procesin zgjedhor të po kësaj komune citohët të ketë thënë : ” të gjithë komisionerët vëzhguesit dhe përsona tjerë me kopetencë përgjegjësie për mbarvajtjën e këtyre zgjedhjëve janë trajnuar paraprakisht dhe me këto trajnime profesionale si dhe puna e tyre ne teren e bëjnë të vetën dhe cdo proces është me i lehtë përfshirë edhe këto zgjedhje”.

Sa i përkët numrit të votuesve deri në orën 12 ai tha se sipas informacionëve të dorës së pare ishte rreth 8 % nga 50.028 përsona sa do të duhëj të votonin sipas listave, por natyrisht edhe këto lista bazohën në numrin e regjistrimit të popullsisë dhe mund të ketë përsona të cilët tashme nuk jetojnë, gjendën jashtë Kosovës dhe të tjera.

Kryetari Ademaj u shpreh i kënaqur me gjithë procesin zgjedhor deri me tani qe nga përgatitjët e deri tek dita e sotme me apelin qe të shkoj çdo gjë mbarë deri në fund dhe fitimtarë te del ai qe vërtetë e meriton.

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakHaki Rugova e kryen obligimin qytetarë !
Artikulli tjetërZGJEDHJET 2019