Dhjami i barkut tuaj varet nga bakteret e zorrës së trashë; Kjo është rëndësia që kanë ato në trupin tuaj

0

Humbja e dhjamit rreth belit është një nga betejat e vazhdueshme të njerëzve. Disa kanë provuar gjithçka, nga stërvitja deri te kirurgjia plastike

Sidoqoftë, shkencëtarët zbuluan kohët e fundit se flora e zorrëve gjithashtu luan një rol në përcaktimin e matjeve të kësaj zone të trupit:

Flora e stomakut: Kjo është mënyra se si ekspertët i referohen grupit të baktereve që jetojnë në zorrën tonë. Secili prej nesh ka rreth 100 miliardë, pothuajse të gjithë banojnë në zorrën e trashë. Ata zhvillohen që nga lindja dhe normalisht janë të padëmshëm kur mbajnë një ekuilibër. Sidoqoftë, ata mund të shkaktojnë telashe kur humbasin ekuilibrin e tyre të brishtë nëse pësojnë disa ndryshime që i bëjnë ata të shumohen ose të zhduken.

Roli që luajnë në trupin tonë: Meqenëse janë kaq të bollshme, bakteret e zorrëve kontribuojnë ndjeshëm në shëndetin e njeriut, pasi funksioni i tyre kryesor është të thithin të gjithë ushqyesit që gjenden në ushqim. Dhe puna e tyre nuk mbaron këtu. Ata janë të lidhur me funksionet tona trupore në një shumëfishtë të mënyrave të tjera:

Ata inkurajojnë prodhimin e vitaminave, të tilla si Vitamina B dhe aminoacidet e ndryshme.

Ato ndihmojnë trupin tonë të mbrohet kundër viruseve dhe baktereve të tjera të rrezikshme, duke “mësuar” bakteret e zorrëve për të identifikuar se cilat i përkasin trupit dhe cilët janë “pushtuesit”.

Ato metabolizojnë karbohidrate të caktuara, duke i bërë ato të tretshëm për njerëzit. Plus, ato fermentojnë ato që nuk mund të metabolizojnë dhe koordinojnë një tranzicion të saktë të zorrëve.

Ato janë të lidhura me jetëgjatësinë e njeriut.

Si ndikojnë bakteret në dhjamin e pjesës së barkut: Detyra kryesore e baktereve është mbrojtja e shëndetit të njeriut. Sidoqoftë, të qenit mbipeshë ka shumë efekte negative shëndetësore. Pra, si ka mundësi që ata gjithashtu mund të na ndihmojnë shëndoshemi? Disa studime duket se kanë gjetur përgjigjen, megjithëse është ende herët për të arritur në përfundime , sipas autorëve të tyre.

Bakteret e zorrëve janë përgjegjëse për nxjerrjen e energjisë nga ushqimi. Sipas studimit, aftësia thithëse e lëndëve ushqyese mund të ndryshojë nga personi në person, pasi përbërja e florës së zorrëve rritet ndryshe në secilin prej nesh.

Një studim tjetër, shkruan Living, u krye për të deshifruar lidhjen midis mikrobeve në zorrë në njerëz të ndryshëm, mbipeshës dhe të cilat shkaqe ndikuan në përbërjen e baktereve.

Jashtëqitjet nga 393 binjakësh u krahasuan për të përcaktuar nëse gjenetika luajti një rol. Ata përdorën këtë lloj mënyre matëse sepse lënda fekale mbart qelizat që ekspozojnë botën e baktereve të zorrëve. Ata arritën në përfundimin se gjenet ndikojnë vetëm në 1/5në bakteret e zorrëve, ndërsa shkaqet mjedisore janë përgjegjëse për 68% të ndryshimit në ekosistemin e baktereve.

Ky studim doli në përfundimin se flora e zorrëve merr pjesë në procesin e ruajtjes së yndyrës në trup, kështu që ato baktere që thithin më mirë lëndët ushqyese, gjithashtu mund të shkaktojë shtim në peshë dhe rritje të dhjamit.

Për më tepër, u zbulua se një dietë me yndyrë të lartë mund të ndryshojë mikrobet dhe ta bëjë atë më të prirur për zhvillimin e mbipeshës. Këto baktere gjithashtu kanë një ndikim 6% në variacionin e triglicerideve, dhe një ndikim 4% në ndryshimin e kolesterolit.

Sidoqoftë, megjithëse nivelet e larta të yndyrës në trup përbëjnë një nga faktorët kryesorë të rrezikut për problemet e zemrës, një studim tjetër sugjeron që ekziston një lidhje më e ngushtë midis florës së zorrëve dhe sjelljes së sistemit kardiovaskular.

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakBLEONA TREGON DISA NGA SKENAT SEKSI TË VIDEOKLIPIT TË RI