YouTube do të ndaloj rekomandimin e videove konspirative

0

Videot e konspiracioneve mund të jenë argëtuese deri në një shkallë të caktuar, sepse ju bën të mendoni për shumë gjëra. Megjithatë, në të njëjtën kohë mund të jetë e rrezikshme pasi që mund të rezultojë në futjen e njerëzve në ide fiktive, gjë që gjithashtu mund t’i bëjë ata të ndërmarrin veprime bazuar në gënjeshtra të mundshme që mund të rrezikojnë vetveten ose të tjerët rreth tyre.

Për fat të keq, do të ishte e pamundur të ndalohej tërësisht trendi i konspiracionit, dhe për t’i bërë gjërat edhe më keq, YouTube duket se i rekomandon ato, edhe pse pa dashje.

Sidoqoftë, lajmi i mirë është se YouTube më në fund po bën diçka për këtë dhe ka njoftuar se do të ndalojnë rekomandimin e videove të tilla në të ardhmen.

Sipas YouTube, “Për këtë qëllim, do të fillojmë reduktimin e rekomandimeve të përmbajtjes që mund të keqinformojë përdoruesit në mënyra të dëmshme – siç janë videot që promovojnë një shërim të rrejshëm mrekulli-bërës për një sëmundje serioze, pretendimin se toka është e rrafshët, pretendime të rreme për ngjarjet historike si 9/11. ”

YouTube gjithashtu njofton se mos rekomandimi i këtyre videove nuk do të thotë që këto video nuk do të jenë të disponueshme. Ata deklarojnë se përdoruesit mund të kërkojnë dhe shikojnë ato video dhe që këto video do të mbeten në platformë për aq kohë sa ato përputhen me udhëzimet e uebit. 

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakAplikacioni Messenger i Facebook është ri-dizajnuar, lansohet gradualisht tek përdoruesit
Artikulli tjetërTakim mes miqsh apo për ndonjë projekt, Unikkatil dhe 2po2 pozojnë së bashku në New York